Farba roka 2020: Nadčasová a elegantná

Spoločnosť Pantone, uznávaný líder vo svete farieb, každoročne predstavuje farbu pre nastávajúci rok, ktorá následne ovplyvňuje interiérový dizajn, módu, umenie, životný štýl i sociálne siete. A ktorá farba nahradí minuloročnú korálovú? Bude to klasická modrá!

Klasická modrá je nadčasová a upokojujúca farba, ktorá bude podľa odborníkov najlepšie reprezentovať rok 2020. Ako ďalej uvádzajú, tento modrý odtieň vnáša pokoj, dôveru a zdôrazňuje túžbu po spoľahlivom a stabilnom základe, na ktorom možno stavať, keď prekračujeme prah do novej éry. 

"Žijeme v dobe, ktorá si vyžaduje dôveru a vieru. Práve tento druh stálosti a istoty vyjadruje klasická modrá, pevný a spoľahlivý modrý odtieň, na ktorý sa môžeme vždy spoľahnúť," uviedla vo vyhlásení výkonná riaditeľka Pantone Color Institute. 

Podľa odborníkov je klasická modrá elegantná vo svojej jednoduchosti, zlepšuje koncentráciu, prináša čistotu a podporuje psychickú dolnosť. 

Ako sa vyberá víťazka?

Zaujíma vás, čo sa za výberom farby roka skrýva? Proces to vôbec nie je jednoduchý. Odborníci sa radia celé mesiace, pričom berú do úvahy nové trendy, dianie v móde a dizajne, umenie, obľúbené turistické destinácie, nové životné štýly, nadchádzajúce športové udalosti alebo sociálne média. Veľký vplyv majú tiež aktuálne materiály, textúry a technológie. 

Pohrajte sa s modrou u vás doma

Farba podobná oblohe za súmraku, ako ju označujú, je skutočne krásna a dokonale vyznie v každom interiéri. Je univerzálna a výhodou je, že sa ľahko kombinuje s ďalšími prvkami. Nebojte sa experimentovať a stavte na modrú! Máme pre vás pár tipov

Podľa interiérových dizajnérov budú horúcim trendom roku 2020 práve sedačky v sýto modrej farbe. Výrazná zamatová sedačka je elegantná, nadčasová a stane sa stredobodom prvkom vašej obývačky. V našej ponuke nájdete napríklad poťahy French Velvet, kde si môžete vybrať z rôznych odtieňov modrej a navrhnúť si tak sedačku vašich snov. Ihneď k odberu máme sedaciu súpravu HAMMER vo výraznom odtieni modrej.  Ak máte radi klasiku, skvele vynikne sedačka v neutrálnom odtieni v kombinácii s modrými vankúšikmi alebo závesmi

sedačka v modrej farbe
sedačka v modrej farbe

Tí odvážnejší môžu na modro rovno nechať vymaľovať stenu, alebo nalepiť tapetu v tejto farbe. Klasická modrá tiež dodá originálny vzhľad skrinkám v kúpeľni alebo v kuchyni.  

sedačka v modrej farbe

Zdroj: blog.dcorstore.com

sedačka v modrej farbe

Zdroj: blog.dcorstore.com

A tu nekončíme. Do modrej môžete zahaliť i kuchynské stoličky, ku ktorým sa hodí stolová doska z tmavého dreva. Jedným z najlepších spôsobov, ako oddeliť otvorený priestor, je koberec. Zvoľte ho v klasickej modrej, čím dodáte miestnosti dotyk bohato sýtej farby. 

Pohrajte sa tiež s doplnkami a dekoráciami. Fantázii sa medze nekladú. Vašu domácnosť môžete oživiť vázami, koberčekmi, dekami, lampami, kuchynským riadom - to všetko vo výrazne modrej. 

Zdroj: insider.com, homeclubme.com