Dobrá rada pri kúpe novej sedacej súpravy

Sedaciu súpravu si kupujeme na viac rokov, ba až desaťročí, preto treba venovať jej výberu veľký dôraz. Prvý dojem je veľmi dôležitý.

Ak vás nejaká sedačka zaujme, vráťte sa k nej a dôkladne si ju vyskúšajte a prezrite.

Dajte si vysvetliť všetky funkcie a variácie, ktoré ponúka. Na 1. mieste je pohodlie - potom funkčnosť, kvalita vypracovania, šitia, čalúnenia. Pýtajte sa na všetko! Z akého materiálu je zložený rám, výplne, pruženie, kvalita poťahovej látky, kože, ako ju treba udržiavať, či je možné upravovať rozmery aj na mieru, či je možné vyskladať ľubovolnú zostavu, či je možné kombinovať farby poťahu, farby šitia, veľkosť, typ a farbu nožičiek, dorobiť nejaké vankúšiky, dokúpiť si poťahovú látku atď. Hlavne sa pýtajte, kto je výrobca, či to nie je nejaký lacný a hlavne nekvalitný dovozový tovar. Zistite si adresu výroby a preverte si ju, či vôbec existuje!!!

Uvedomte si, že výrobok vyrobený na Slovensku vám v prípade reklamácie príde výrobca opraviť, prípadne vymeniť. U dovozového tovaru je to obrovský problém a väčšinou sa pravdy nedovoláte.

Sedačku si kupujete na veľa rokov, preto nechcete, aby sa vám za rok-dva rozpadla. Vyvarujte sa materiálom typu EKO-koža. Po vlastných skúsenostiach vieme, že je to podradný materiál a po krátkom čase sa zošúcha. Treba si všímať kvalitu materiálov, počet oderov, ktoré znesú a spôsob ich údržby.

Všeobecne platí, že sedaciu súpravu treba pravidelne vysávať, aby sa nezahltila prachom a aby si udržiavala v kondícii svoj vlas. Čistíme ju neagresívnymi čistiacimi prostriedkami, prípadne mydlovou vodou a po vysušení treba poťah prekefovať.

Zásada je nepremáčať, len málo zvlhčovať.

Rada na záver:

Ak sa už rozhodnete zakúpiť sedaciu súpravu, pýtajte sa na spôsob dopravy a ceny za dopravu. Seriózny dodávateľ vám sedačku vynesie až do bytu, odborne zmontuje a predvedie jej funkcie.

Cenu za dovoz a vynášku do bytu treba dohodnúť už pri objednávaní, aby vás nemile neprekvapili nejaké príplatky, napr. za každé poschodie a pod.

Veľakrát vás osloví až podozrivo nízka cena, prípadne nejaká SUPER – akcia.

Tu sa ešte viac potvrdzuje staré, známe príslovie:

Za málo peňazí – málo muziky!

Prajeme vám šťastnú voľbu pri výbere vašej sedacej súpravy!

Milenium - sedacia súprava