Aké sedačky budú trendy v roku 2020?

Farby drahokamov, kontrastné lemovanie alebo elegantné siluety. To sú trendy, ktoré  budú kraľovať vo svete sedačiek pre rok 2020. 

Sedačka je neoddeliteľnou súčasťou každého domova, miestom, kde môžete relaxovať, pozerať televíziu, tráviť čas s rodinou a priateľmi a na konci dlhého dňa sa do nej slastne "zaboriť". 

Ak sa vám zdá zima nekonečne dlhá a potrebujete sa trochu rozptýliť, skúste pouvažovať nad dizajnovými zmenami vo vašej domácnosti. A začať môžete rovno od sedačky. Ale ako si správne vybrať z toľkých štýlov? Nelámte si hlavu a nechajte sa inšpirovať trendmi sedačiek, ktoré budú podľa dizajnérov udávať smer v roku 2020

Sedačky zo zamatu

Pohovky so zamatovým poťahom patria medzi najväčších favoritov a ich popularita sa z roka na rok stúpa. Zamatový materiál dodáva sedačke originálny vzhľad, pôsobí luxusne, ale zároveň prináša do obývačky útulný dojem. Dobré pôsobí v kombinácii s prvkami dreva alebo kože. Zamat, ako poťahová látka, je veľmi odolný a príjemný na dotyk. Obľúbené sú neutrálne farby, tí odvážnejší môžu zvoliť výraznejšie odtiene, ako je kráľovská modrá, smaragdová alebo škoricová. Žiarivé odtiene veľmi dobre ukážu so vzorovými tapetami, závesmi, vankúšmi alebo kobercami. Nech sa už rozhodnete pre zamatovú sedačku v akejkoľvek farbe, rozhodne nič nepokazíte.

trendy sedačiek 2020

Zdroj: luxdeco.com

Tuxedo

Sedačka v štýle tuxedo predstavuje stálu klasiku, ktorá bude kraľovať aj v roku 2020. Tuxedo štýl je charakteristický elegantnou siluetoučistými líniami, vďaka čomu sa hodí takmer do každého interiéru. Opierky a chrbát sedačky majú rovnakú výšku a hlboké sedadlá ponúkajú komfortné sedenie.

trendy sedačiek 2020

Zdroj: luxdeco.com

Kontrastné materiály

Kým zamatové sedačky sa tešia čoraz väčšej popularite, spolu s nimi rastie dopyt i po kombinácii kontrastných materiálov. A dizajnéri sa v tejto oblasti skutočne vyhrali. Výsledkom je tak zamatová sedačka s kontrastnou saténovou látkou, alebo tkanina miešaná s kožou, resp. koženkou. 

Hravosť v interiérovom dizajne podčiarkuje i zvýšený záujem o dekoratívne prvky. Sedačky tak v roku 2020 budú zdobiť strapce, ornamenty, výšivky alebo lemy. Môžete si takto zaobstarať novú sedačku v originálnom vzhľade, alebo oživiť tú starú.

Sedačky s hlbokým sedom

Aj v roku 2020 jedným z najdôležitejších kritérií pri výbere novej sedačky zostává pohodlie. Narastajúci dopyt po komfortných sedačkách s hlbokými sedadlami pravdepodobne súvisí so šíriacim sa trendom binge-watching. Tento pojem označuje tzv. "seriálový maratón", čiže sledovanie niekoľkých dielov seriálu naraz či dokonca celých sérií v kuse. A nič vám nepokazí dokonalý zážitok zo sledovania obľúbeného seriálu viac, ako nepohodlná sedačka. Zvýšené nároky na pohodlné pohovky v roku 2020 nie sú teda žiadnym prekvapením. 

Sýte farby

Farby drahokamov boli veľkou inšpiráciu v dizajne sedačiek posledných rokov. Hlboké smaragdové odtiene a sýta kráľovská modrá budú podľa odborníkov trendom i v nasledujúcom období. Výrazná farba sedačky je skôr pre tých odvážnejších, nepochybne sa však stane kráľovnou vašej obývačky, navodí pocit sviežosti a podčiarkne moderný štýl.

trendy sedačiek 2020

Zdroj: luxdeco.com

Rafinovanosť

Dodajte vašej sedačke rafinovaný vzhľad a vymeňte mosadznú základňu v štýle Art Deco za drevo. S pohovkami s drevenou základňou sa pri zariaďovaní interiéru pracuje oveľa jednoduchšie, sú všestranné, nadčasové a prinášajú do interiéru sofistikovaný vzhľad. 

trendy sedačiek 2020

Zdroj: luxdeco.com

Dizajnéri sa v roku 2020 budú viac sústrediť na oživenie interiéru s ponechaním pôvodných prvkov, než na radikálne prerábky a zmeny. Aby ste do vašej obývačky priniesli nový svieži vzhľad, nie vždy je nutné pristúpiť k rozsiahlej rekonštrukcii. Veľakrát stačí vymeniť pár kusov nábytku, pridať dekoračné prvky a vytvoríte nový priestor, v ktorom sa budete cítiť príjemne. Práve sedačka je ten východiskový bod, od ktorého môžete začať s revitalizáciou miestnosti. Je to investičný kúsok, ktorý sa stane jedným z najpoužívanejších prvkov vo vašej domácnosti. Preto by ste výberu sedačky mali venovať dostatok času.